De Benelux Economische Unie kwam in 1958 net iets eerder dan de Europese Unie tot stand. Deze laatste is uitgegroeid tot een speler van wereldniveau, terwijl het Benelux Verdrag hetzelfde kleine clubje is gebleven. Heeft een nieuw Benelux- verdrag dan nog wel zin? We vragen het in Brussel aan secretaris-generaal dr. Jan van Laarhoven. “Jazeker wel, juist in Europees verband …
Grensarbeid & Pensioen
Zolang er grenzen zijn hebben mensen al grensoverschrijdend gewerkt. Of het nu gaat om uitbreiding van het werkterrein, avontuurlijk ondernemen, als werknemer graag uitdagingen aangaan of per ongeluk aan de andere kant van de grens een baan vinden. Daarbij is regelgeving noodzakelijk. Enerzijds om duidelijkheid te scheppen naar werknemers en ondernemers, anderzijds om problemen te voorkomen. Elk land heeft zijn …
Een levenslange lijfrente van uw eigen vennootschap.Successieplanning met onmiddellijk effect
Inzake successieplanning is er in Vlaanderen de laatste jaren nogal wat veranderd. Laatste etappe tot zover is de geleidelijke afschaffing van aandelen aan toonder. Tegenwoordig dient een goede planning ermee rekening te houden dat alle tegoeden op naam staan, zo ook de techniek van de levenslange lijfrente.Doelstelling hiervan is niet alleen een levenslang inkomen te garanderen aan de oudere generatie, …
Vermogensstructuren voor Nederbelgen in 2008
In twee artikelen een aantal mogelijkheden van vermogensoverheveling naar de volgende generaties. In het eerste deel (augustusnummer) de handgift en burgerlijke maatschap. Dit tweede en laatste deel gaat over de Angelsaksische trust en Stichting Particulier Fonds.Bij het adviseren van vermogende Nederbelgen bestaat veel onduidelijkheid over de diverse mogelijkheden van vermogensoverheveling. Middels dit artikel willen we een beknopt overzicht verstrekken van …